Mån-Tors, 07:00-16:00 Fre, 07.00-14.45

info@ulo.se

Plastbearbetning

Bearbetning av plast & akryl

Varför välja ULÖ när det gäller plastbearbetning? Vi har mer än 40 års erfarenhet av plastbearbetning och vi tillverkar specialprodukter efter kundernas önskemål enligt ritning eller skisser. Allt från prototyp till stora serier.

Vi gör allt under ett tak, vilket innebär att ni som kund slipper mellanhänder och kan få allt som rör plastbearbetning från en och samma leverantör.

Legotillverkning av plastprodukter

ULÖ Plast tillverkar kundanpassade plastprodukter och komponenter. Vi finns med dig som kund i hela processen – från planering till slutprodukt. Kontakta oss för mer information.

Plastbearbetning – Olika metoder

Plast är ett mångsidigt material som går att forma på många olika sätt. Vi tillverkar kundanpassade plastprodukter genom att bearbeta plast på olika sätt:

Varmformning av plast

Termoplaster som värms upp blir lätta att böja och kan på så vis formgjutas på ett mångsidigt sätt. Det finns en mängd olika metoder för att få önskad form. Vilket bearbetningssätt man väljer beror på plastsorten och vilket slutresultat man är ute efter.

Vakuumformning

Vid vakuumformning av plast används värme och vakuum. Man värmer upp en plastskiva som med hjälp av vakuum sugs mot en form (ett formverktyg). Efter avkylning har plasten fått önskad form. Det finns många fördelar med vakuumformning:

-Miljövänligt
-Snabb och flexibel metod
-Kostnadseffektivt

Efterbearbetning av plasten

När plasten fått önskad form behöver den efterbearbetas för att få slutgiltig finish.

CNC-fräsning av plast

Med CNC-teknik kan man styra industrimaskiner på ett mycket exakt sätt. Resultatet blir plastdetaljer med exakt frästa kanter, skåror och hörn. Vi utför CNS-fräsning av plastprodukter som vi tillverkar.

Kapning och vinylskärning

För att kunna kapa plast på ett snyggt och exakt sätt så krävs bra maskiner. Med vår moderna maskinpark kan vi utföra vinylskärning för displayprodukter och kapning av många olika slags plaster.

Limning av plast

Vi sammanfogar plaster genom limning och plastsvetsning. Resultatet blir en jämn och plan yta.

Kontakta oss om du är ute efter effektiv och prisvärd plastbearbetning!