Mån-Tors, 07:00-16:00 Fre, 07.00-14.45

info@ulo.se

ABS

ABS plastskiva

ABS-plast har flera användningsområden. Ofta används denna plast för tillverkning av maskinskydd, fästen, industridetaljer och i reklamsammanhang.

Goda egenskaper hos ABS-plast:

  • Låg vikt
  • Hög slagtålighet
  • Lätt att vakuumforma

Köp plastskivor från ULÖ Plast

Från oss på ULÖ plast kan ni köpa ABS-plast i skivor för egen plastbearbetning. Vi har plastskivor mellan 1-6mm som är färgade, bland annat svart abs plast skiva, med matt, blank, slät eller narvad yta. Givetvis kan ni även välja att låta oss ta hand om hela produktionen av er plastprodukt. Välkommen att kontakta oss på 0141-23 51 00 eller på e-postadressen info@ulo.se.

ABS – Akrylnitril-, Butadien- och Styren-monomer

ABS-plast är en termoplast som har väldigt många användningsområden. ABS-plast används till hushållsredskap, kåpor, telefoner, dammsugare, datorer, skyddshjälmar, kylskåpsinredningar och instrumentpaneler. ABS-plast kan termoformas, limmas och svetsas. ABS plast finns i svart och vitt, men även i andra färger. Plasten uppfyller RoHS-direktiv och kan återanvändas med 99 procent renhet.

ABS plast håller form & är hållfast

Det är ABS-plastens goda egenskaper som gör den så mångsidigt och där ingår t ex låg vikt, god hållfasthet och formbeständighet samt låg produktionskostnad. Däremot är ABS plast känslig för solljus och UV får den att gulna, åldras och blir sprött. Det förebyggs med att vi lackar ABS plastplattan eller ABS plastarken och då kan ABS användas även utomhus. Dock är den inte alls beständig mot lösningsmedel.

Välkommen att kontakta oss på 0141-23 51 00 eller info@ulo.se för köp av ABS-plast eller en totallösning.