Mån-Tors, 07:00-16:00 Fre, 07.00-14.45

info@ulo.se

Akryl

Akrylplast/Plexiglas

Plexiglas är ett varumärke för akrylplast. I sitt grundutförande är plexiglas helt transparent med mycket bra optiska egenskaper. Förutom transparenta skivor finns det en rad olika varianter att välja på, ex. matterade (satin), spegel, färgade transparent och helt infärgade samt mönstrade. Den kemiska beteckningen för akrylplast är PMMA (polymetylmetakrylat).

Goda egenskaper hos plexiglas

Det finns två kvalitéer av plexiglas; gjuten (gs) och extruderad (xt). Skivorna finns från 2-25 mm i tjocklek, toleransen på en gjuten skiva är 10% +/- 0,1 mm. Toleransen på en extruderad skiva är +/- 0,1 mm.

Plexiglas har:

  • God åldringsbeständighet
  • God UV-beständighet

Hur bearbetas plexiglas/akryl?

Plexiglas eller akrylplast bearbetas oftast med hjälp av bockning, varmformning, limning och fräsning.

Vilka plastprodukter tillverkas av plexiglas/akryl?

Akrylplast eller plexiglas kan användas för tillverkning av många olika typer av produkter. Typiska akrylprodukter är: akrylskivor med LED-belysning, skyltar, displayställ, broschyrställ, möbler, ersättning för glas, sanitetsgods, bullerskärm, båtrutor mm. Plexiglas är en mångsidig produkt som kan användas till mycket.

Köp plexiglasskiva eller totallösning från Ulö Plast

Behöver du ta fram en kundanpassad plastprodukt i plexiglas / akryl? Eller är du intresserad av att köpa en måttbeställd plexiglasskiva / akrylskiva? Välkommen att kontakta oss på 0141-23 51 00 eller info@ulo.se!

Välkommen att kontakta oss på 0141-23 51 00 eller info@ulo.se för köp av Akrylplast/Plexiglas eller en totallösning.